Θ. Κοντογεώργης: Το ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι το καταλληλότερο για να πετύχουμε τις εθνικές μας επιδιώξεις

«Πιστεύω σε μία ισχυρή Ευρώπη και μία ισχυρή Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, από τα Ιωάννινα, όπου έφτασε απόψε και παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό ITV.

propoli

O κ. Κοντογεώργης εξέφρασε την αισιοδοξία του, για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο όπως είπε, έχει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης γιατί έχει αντανάκλαση και στο εσωτερικό και επισήμανε: « Οι πολίτες θα αναγνωρίσουν και την δουλειά που γίνεται αυτά τα 5 χρόνια, κυρίως τον ένα χρόνο της 2ης θητείας, την προοπτική σταθερότητας που υπάρχει, για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να έχουμε και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και περισσότερες δουλειές και παράλληλα, με την οικονομική ανάπτυξη βελτίωση και της κοινωνικής ανάπτυξης, ώστε στην καθημερινότητα ο πολίτης να βλέπει την αλλαγή στην ζωή του».

 

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε ότι «πρέπει να κοιτάζουμε με αυτοπεποίθηση της χώρα μας και να προασπίζουμε την Ευρώπη ως σπίτι μας».

«Το ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι το καταλληλότερο για να πετύχουμε τις εθνικές μας επιδιώξεις και απαιτεί διαπραγματευτική ικανότητα. Το ζητούμενο αυτών των εκλογών, είναι ποιοι μπορεί να πετύχουν περισσότερα για την χώρα μας, να στοιχίσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης με τις εθνικές μας επιδιώξεις…. θα έλεγα πως αυτές σε ένα βαθμό διαμορφώνονται στο Ευρωκοινοβούλιο, επομένως οι πολιτικές προτεραιότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα υπηρετήσουν το επόμενο διάστημα τις προτεραιότητες της Ε.Ε και πως θα εξασφαλίσουμε περισσότερα για την χώρα και τους πολίτες, νομίζω ότι είναι τα ζητούμενα που πρέπει να συζητάμε στις εκλογές», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο επισήμανε πως παράλληλα με την προσοχή στις Ευρωεκλογές, συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο, «γιατί τα προβλήματα της κοινωνίας δεν μπορούν να περιμένουν».

 

Σχολιάζοντας την ρητορική των τελευταίων ημερών στην Β. Μακεδονία, ο υφυπουργός επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, πως ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας απαιτεί τήρηση και τον σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και παράλληλα να δώσει απαραίτητα μηνύματα προς την απέναντι πλευρά.

Ο κ. Κοντογεώργης χαρακτήρισε μεγάλη στιγμή της εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μάλιστα η επίσημη τελετή για την ένταξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στην Βίτσα όπου θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δούλεψε συστηματικά και Δήμος και το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό αποδεικνύει πως η συστηματική δουλειά και όταν θέτεις στόχους τα πράγματα γίνονται. Είναι μια σημαντική στιγμή, την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε, γιατί για πρώτη φορά ένας ολόκληρος Δήμος, ένας οικισμός εγγράφεται στον κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCΟ. Υπάρχει πλέον απόλυτη προστασία, πολιτιστική, οικιστική, και ταυτόχρονα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, σε συνδυασμό με άλλα έργα, να δημιουργηθεί ένα brand name, θα λέγαμε, με όλες τις ωφέλειες για τον τόπο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading