O τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για παρέμβαση στην δικαιοσύνη
«Οι απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί περί ”υποκόσμου και συμμορίας”, τις οποίες απηύθυνε ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά δημοσιογράφων που αποκάλυψαν πτυχές του σκανδάλου Novartis και καλούνται ως κατηγορούμενοι, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, καταργούν το τεκμήριο αθωότητας, στοχοποιούν την ερευνητική δημοσιογραφία, υπονομεύουν συνολικά το κράτος δικαίου», δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «είναι πραγματικά πρωτοφανές, ο πρωθυπουργός της χώρας, να παραβιάζει με τέτοιο ωμό τρόπο, τη διάκριση των εξουσιών και την θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας». «Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι άλλος δημοσιογράφος καλείται για παροχή εξηγήσεων επειδή έκανε απλώς ρεπορτάζ για την κινητοποίηση μαθητών λυκείου, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε», συμπλήρωσε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του έχουν ακέραια την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και την ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας. Οι ανακοινώσεις καταδίκης των διώξεων δημοσιογράφων από τις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις αλλά και την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, αποτελούν κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε και κατέληξε: «Οι μόνες αποτελεσματικές λειτουργίες του ”επιτελικού” κράτους αποδείχθηκαν τελικά ο αυταρχισμός και η καταστολή. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, συναγωνιζόμενη την Πολωνία και την Τουρκία! Φύγετε».
Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης καλό είναι να γνωρίζει ότι τα καθεστώτα συνήθως πέφτουν με πάταγο»
- ΔΕΘ: Μόνιμα μέτρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προαναγγέλλει ο Παύλος Μαρινάκης και λέει ότι «δεν θα αφήσουν εκτός κανέναν»
- Συνάντηση Ζαχαράκη με τον δήμαρχο Δράμας για σχολικές υποδομές και νέες ευκαιρίες
- Αθώος ο Ασένθιο: απαλλάχθηκε για την υπόθεση διαρροής σεξουαλικών βίντεο
- Σοκ στον Μαραθώνα: Γείτονες μιλούν για την απομονωμένη οικογένεια και τις νυχτερινές εξόδους
- Στο σκοτάδι το Τορόντο μετά τις σφοδρές καταιγίδες που έπνιξαν δρόμους και υποδομές
![]()
