Θανάσης Αυγερινός κατά Μαρίας Καρυστιανού και Μαρίας Γρατσία: «Εξαρχής γυμνές οι δύο αυτοκόλλητες βασίλισσες»

Θανάσης Αυγερινός κατά Μαρίας Καρυστιανού και Μαρίας Γρατσία: «Εξαρχής γυμνές οι δύο αυτοκόλλητες βασίλισσες»

Νέα πυρά κατά της Μαρίας Καρυστιανού και της Μαρίας Γρατσία εξαπέλυσε ο Θανάσης Αυγερινός, μετά την αποχώρηση και τη διαγραφή του γνωστού δημοσιογράφου από το κόμμα «Ελπίδα για τη Δημοκρατία».

Ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος καταγγέλλει ότι αντιμετωπίστηκε απαξιωτικά από πρόσωπα τα οποία, όπως υποστηρίζει, είχαν αρχικά υποσχεθεί έναν διαφορετικό τρόπο πολιτικής λειτουργίας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2026, ο Θανάσης Αυγερινός έκανε λόγο για άγνοια, ανασφάλεια, ανικανότητα, μικροπρέπεια και εγωισμό εκ μέρους των πρωταγωνιστών. Παράλληλα, άφησε αιχμές περί πιθανής χειραγώγησης προσώπων και πολιτικών εγχειρημάτων από κατεστημένα συμφέροντα.

Όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, οδηγήθηκαν σε παρόμοια συμπεράσματα για τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Κατέθεσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδόν ταυτόσημες προτάσεις, αλλά τελικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ίδια απαξιωτική συμπεριφορά, ακόμη και από εκείνους που διακήρυτταν ότι επιδιώκουν κάτι καινούργιο.

Ο Θανάσης Αυγερινός διερωτήθηκε εάν η συγκεκριμένη στάση οφείλεται αποκλειστικά στις αδυναμίες και στον εγωισμό των εμπλεκομένων ή εάν ένα ευρύτερο σύστημα συμφερόντων, στο οποίο ενέταξε πρεσβείες, ολιγάρχες και πολιτικές οικογένειες, έχει φροντίσει εγκαίρως να ελέγξει κάθε νέα πολιτική απειλή.

Κλείνοντας την ανάρτησή του, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τη Μαρία Καρυστιανού και τη Μαρία Γρατσία:

«Μήπως ο θησαυρός ήταν εξαρχής χειραγωγημένοι άνθρακες και οι δύο αυτοκόλλητες βασίλισσες ήταν τελικά γυμνές;»

Loading

Play