Θεοδωρικάκος για δολοφονία Άλκη: «Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσσαλονίκη

«Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα» είπε στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε ότι έχουν βγει εντάλματα για 11 άτομα και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

propoli

«Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα» και σημείωσε πως: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Σχετικά με τον δολόφονο του Άλκη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι έχει ενδελεχή ενημέρωση και το διακύβευμα είναι να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη. 

«Θεωρώ οτι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛΑΣ θα ψάξει μεχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Σημείωσε πως έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. «Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία».

Για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε συνδέσμους: «η δολοφονία του Άλκη οφείλει να είναι το σημείο τομής για το τέλος της βίας» 

«Στις επιχειρήσεις στους ονομαζόμενους συνδέσμους -γιατί κάποιοι δεν έχουν άδεια και η αστυνομία θα τους κλείσει- ακόμη και τώρα η αστυνομία βρίκει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα»

Όσον αφορά τους γονείς του Άλκη ο υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος με το κουράγιο και τη δύναμη που δείχνουν.

«Ας κρατήσουμε το μήνυμα ενότητας και αγάπης το οποίο πρέπει να κάνουμε αναγκαίες πράξεις και αποφασεις για να μη ξαναχαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή μέσα στη βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού»

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της οπαδικής & νεανικής βίας»

Loading