Θεοδωρικάκος για Κιβωτό του Κόσμου: «Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς διακρίσεις»

Καταιγισμός εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία να βρίσκονται στο «κάδρο» των ερευνών. «Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφερόμενος στα γεγονότα σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις αποκαλύψεις για διαδρομές μαύρου χρήματος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος στέλνει νέο μήνυμα πως «όποιος και αν έχει υποπέσει σε παράνομη δραστηριότητα, θα ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η αστυνομία κάνει το καθήκον της».

propoli

Έχει σημασία για τους πολίτες να γνωρίζουν και να είναι πραγματικότητα, ότι οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται. Το μήνυμα ήταν και είναι ξεκάθαρο. Για όποιον και αν είναι οι καταγγελίες, θα εξεταστούν, υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο MEGA και την εκπομπή Live News.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ., όπως και η οικονομική αστυνομία, χειρίζονται την υπόθεση υπό τις οδηγίες της δικαιοσύνης.

«Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πως η οικονομική αστυνομία μπήκε στις δομές της ”Κιβωτού” και ξεπλήρωσε την πρώτη φάση της αποστολής της. Υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον και θα αξιολογηθούν. Υπάρχει απόλυτη βούληση να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και όλες οι καταγγελίες».

«Κιβωτός του Κόσμου» – Θεοδωρικάκος: «Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του»

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι για τα όποια συμπεράσματα θα πρέπει να «περιμένουμε την εκτίμηση της δικαιοσύνης», ενώ επέρριψε ευθύνες και στις Περιφέρειες που έχουν τον ρόλο για τους ελέγχους στις ΜΚΟ.

«Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που ανήκει. Έχει σημασία οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν τους ελέγχους. Οι ΜΚΟ που αφορούν παιδιά υπάγονται στις αρμοδιότητες των Περιφερειών».

Δείτε επίσης: Χρ. Σταϊκούρας: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Loading