Θεοφάνεια: Αγιασμός των υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Θεσσαλονίκη (pics & vids)

Λίγο μετά τις 11 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, στη συμβολή της Λεωφόρου Νίκης με την οδό Αγίας Σοφίας.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

propoli

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο 19χρονος φοιτητής Σωτήρης Ευαγγέλου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, όπως δήλωσε πήδηξε στη θάλασσα λίγο πριν την ρίψη του Σταυρού και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά βούτηξαν 21 άνδρες στον Θερμαϊκό και η συμμετοχή τους έγινε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού rapid test.

Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν από κοντά τη ρίψη του Σταυρού παρουσία πολιτικών, αυτοδιοικητικών φορέων αλλά και κληρικών.

«Η σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας ας αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες για την πατρίδα μας τη Θεσσαλονίκη τη Μακεδονία και τη Θράκη» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και πρόσθεσε «Με εθνική αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια αντιμετωπίζουμε τις εξωτερικές προκλήσεις διασφαλίζουμε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας στη γη και τις θάλασσες μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία που χαράξαμε για ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας μας. Χτίζουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε πιο γρήγορα, πιο μπροστά, πιο ψηλά. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, καλή φώτιση σε όλες και όλους».

«Είναι μία μεγάλη μέρα για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας αλλά και για να οδηγήσουμε τη χώρα μας το ταχύτερο στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Μακεδόνες είμαι βέβαιος ότι με πίστη στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε.», πρόσθεσε.

«Σήμερα ημέρα των φώτων καλή φώτιση σε όλους και όλες υπομονή στις δυσκολίες και επιμονή στη δημιουργία για την πολιτεία για την πατρίδα μας χρόνια πολλά σε όλους και όλες» ευχήθηκε από πλευράς του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο 19χρονος Σωτήρης Ευαγγέλου είναι αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταύρο στον Θερμαϊκό Κόλπο, ανήμερα των Θεοφανείων:

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

Ο 19χρονος φοιτητής Σωτήρης Ευαγγέλου

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στην δοξολογία των Φώτων

Loading