Θέσεις του ΚΚΕ για το 22ο Συνέδριο: Ένα Κόμμα παντός καιρού, έτοιμο για όλες τις προκλήσεις

Θέσεις του ΚΚΕ για το 22ο Συνέδριο: Ένα Κόμμα παντός καιρού, έτοιμο για όλες τις προκλήσεις

Δημοσιεύθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για το 22ο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2026. Το ΚΚΕ εισέρχεται στη διαδικασία προσυνεδριακού διαλόγου, δημοσιοποιώντας τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 22ο Συνέδριο του κόμματος, που προγραμματίζεται για τις 29-31 Ιανουαρίου 2026. Η συζήτηση θα ξεκινήσει εντός των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και μέσω του Ριζοσπάστη και της ΚΟΜΕΠ.

Η εισαγωγή των θέσεων τονίζει ότι αυτές κωδικοποιούν την πλούσια συζήτηση που έχει προηγηθεί μέσω επανειλημμένων Γενικών Συνελεύσεων των ΚΟΒ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος είναι η ανάπτυξη των σύγχρονων επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος μέσω της προσυνεδριακής συζήτησης και των εργασιών του Συνεδρίου.

Κεντρικό θέμα του 22ου Συνεδρίου είναι το κόμμα, το οποίο θα πρέπει να εναρμονίσει την λειτουργία του με το επαναστατικό του πρόγραμμα και το καταστατικό του, καθιστώντας το πραγματικά κόμμα παντός καιρού, έτοιμο για όλες τις προκλήσεις.

Η προσυνεδριακή διαδικασία υπογραμμίζει την ανάγκη ενδυνάμωσης της επαναστατικής δράσης του κόμματος σε όλους τους τομείς, με στόχο την ενεργή συμμετοχή και την αφύπνιση της εργατικής λαϊκής συνείδησης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play