Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κ. Τσιάρα με τις διοικήσεις των Δικαστηρίων της πόλης

Συνάντηση με τις διοικήσεις των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην πόλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν γενικότερα και ειδικότερα ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και τοπικά θέματα της καθημερινότητας των Δικαστηρίων, όπως το κτιριακό και η επικείμενη ριζική ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου, οι πρωτοβουλίες του υπουργείου προς την κατεύθυνση της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης κ.ά.

propoli

Στα ζητήματα αυτά αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο κ. Τσιάρας, αμέσως μετά την συνάντηση. «Η Θεσσαλονίκη θα έχει το Δικαστικό Μέγαρο που της αξίζει» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως το έργο της ανασυγκρότησης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση ετέθη και το ζήτημα της έλλειψης χώρων, με την πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, πρόεδρο Εφετών Σοφία Μαντζακίδου να αναφέρεται στην ανάγκη μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης σε άλλο κτίριο, λόγω σοβαρής έλλειψης ακροατηρίων, γραφείων και αποθηκευτικών χώρων.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ήδη εξετάζονται περιπτώσεις κτιρίων που μπορούν να αξιοποιηθούν για την μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αποχή δικηγόρων της πόλης στις 9 Νοέμβρη

Loading