Θλίψη Ζαχαράκη μετά την επίθεση στον ναό του Αγίου Γεωργίου – Επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Θλίψη Ζαχαράκη μετά την επίθεση στον ναό του Αγίου Γεωργίου – Επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων είχε χθες το βράδυ της Παρασκευής η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Χαμούντ του Αλ Καράκ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, η κα. Ζαχαράκη εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για την επίθεση και ζήτησε από τον Μακαριώτατο να μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή της στην ορθόδοξη κοινότητα και στον λαό της Ιορδανίας.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι η στοχοποίηση πιστών μέσα σε έναν χώρο λατρείας συνιστά αποτρόπαιη πράξη που προσβάλλει την ανθρώπινη ζωή και τη θρησκευτική ελευθερία, ενώ τόνισε ότι η βία και ο εξτρεμισμός δεν μπορούν να κλονίσουν τη μακραίωνη χριστιανική παρουσία στην περιοχή ούτε την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η κα. Ζαχαράκη είχε επικοινωνία και με τον Πρέσβη της Ιορδανίας στην Αθήνα, Ζουχέρ Αμπντουλά Αλνασούρ, προς τον οποίο εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά της.

ΑθΚ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play