Τι δείχνει δημοσκόπηση στη Χαλκιδική

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει από ότι φαίνεται πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά.

Ένα από τα βασικά εργαλεία τους φυσικά είναι οι μετρήσεις οι οποίες προσπαθούν να αναλύσουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος μέχρι τη τελευταία στιγμή .

propoli

Η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας και οι μετρήσεις αναλύονται διεξοδικά από τα επιτελεία των κομμάτων.

Ένας από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας που έχει έντονο ενδιαφέρον ως προς τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης αποτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διενεργήθηκε από γνωστή δημοσκοπική εταιρεία για τη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα, η ΝΔ στη πρόθεση ψήφου διατηρεί την υπεροχή της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει όμως μειωμένα ποσοστά σε σχέση με το 2019. Σημαντικότατη επίσης πτώση στα ποσοστά του έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκπληξη αποτελεί το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που είναι πολύ ανεβασμένο σε σχέση με τις εκλογές του 2019 και σαφέστατα μεγαλύτερο από αυτό που του δίνουν την ίδια στιγμή οι πανελλαδικές δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα το μεγάλο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αρχίζει να ανησυχεί έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα συγκεκριμένα δημοσκοπικά ευρήματα για το ΣΥΡΙΖΑ και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική αναγκάζουν τον ίδιο τον Πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιήσει εσπευσμένη επίσκεψη στο νομό τις επόμενες ημέρες.

Στα αλλά κόμματα άνοδος έχει η Ελληνική Λύση, ενώ χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές είναι τα ποσοστά των υπολοίπων σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Aliri

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Interview για την POLITIC: Ανακάμπτει η ΝΔ, στο 5% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ – «Καίγεται» το σενάριο της αυτοδυναμίας

Loading