Τι συμβαίνει με ΣΥΡΙΖΑ και webtv

Τι συμβαίνει με ΣΥΡΙΖΑ και webtv

Ο πλουραλισμός στην ενημέρωση συνιστά συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών.

propoli

Στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, είναι τουλάχιστον απογοητευμένοι από την κάλυψη των δραστηριοτήτων τους από τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού σταθμού (web tv), μολονότι η αλήθεια είναι το πρότζεκτ καρκινοβατεί, ιδίως μετά από τη ματαίωση του σχεδίου για τη μετατροπή του Kontra Channel σε ΣΥΡΙΖΑ TV.

Πάντως, ο Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, έχει αναλάβει να αναζωογονήσει αυτό το σχέδιο, πέρα από την οικονομική εξυγίανση των ΜΜΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της εφημερίδας Αυγή και του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.

Στις παρυφές, πάντως, του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία γίνονται κι άλλες προσπάθειες, όπως μαρτυρά το ανεξάρτητο διαδικτυακό κανάλι GREENLEFT WEBTV, το οποίο όπως διαβεβαιώνουν πολλοί θεατές του είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό ώστε να αποκτήσει πιο έντονη φωνή ο ευρύτερος κόσμος της Αριστεράς- Κεντροαριστεράς. 

«Η κατάντια της σύγχρονης τηλεόρασης και των περισσότερων ΜΜΕ δεν έχει προηγούμενο.

Κατευθυνόμενες ειδήσεις, εμπορία των ειδήσεων κι ο αποπροσανατολισμός ή προσανατολισμός της κοινής γνώμης αναλόγως με τις εντολές της αοράτου αρχής ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και θυμίζουν άλλες εποχές, στημένα τηλεοπτικά πάνελ με επαναλαμβανόμενα πρόσωπα και με άνευ περιεχομένου συζητήσεις.

Η δύναμη της ψηφιακής εποχής και του διαδικτύου έρχεται μέσα απο το Greenleft, με συζητήσεις επί της ουσίας, με συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων, τάσεων, δράσεων κι ακτιβιστών, χωρίς χρώματα, χωρίς οπαδισμούς και φανατισμούς, ανεξάρτητοι, δημιουργικοί, με όραμα, όνειρα κι ελπίδα για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης», τονίζει στο Politic ο Λάμπρος Ρώσσης (φωτο), επιχερηματίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και ψυχή του εγχειρήματος του Green Left.

«Δύναμη τα like και τα share»

Όπως σημειώνει ο ίδιος, δύναμη της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης είναι τα like, τα follow και τα share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γι’ αυτό και καλεί όλους όσοι το επιθυμούν να συνταχθούν σε αυτήν τη νέα προσπάθεια για να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα σύγχρονο δίκτυο αληθινής, αξιοπρεπούς κι αξιόπιστης ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, του πλαίσιου πολυφωνίας που θέλει να επιβάλει, τρόπον τινά, το Green Left είναι ότι χθες Δευτέρα φιλοξένησε τόσο τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, όσο και την προκάτοχό του Ρένα Δούρου.

Loading