Το απίθανο σενάριο των διπλών εκλογών τον Ιούνιο: Εθνικές εκλογές στις 9 Ιουνίου μαζί με τις ευρωεκλογές;

Αν και απίθανο, το σενάριο των διπλών εκλογών έχει αρχίσει να κυκλοφορεί.

Ακούγεται απίθανο και είναι απίθανο, αλλά έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία. Και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιεσμένος από την τραγωδία των Τεμπών, καθώς βλέπει τα ποσοστά του κόμματος και τη δική δημοτικότητα να πέφτει, και αν ο πρωθυπουργός αποφάσιζε να προκηρύξει εκλογές;

propoli

Το σενάριο- αν και επισημαίνουμε και πάλι φαντάζει τελείως απίθανο- ενισχύεται από την απίθανη πρόταση που διατύπωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με την πρόσκληση μάλιστα διεθνών παρατηρητών γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη ότι θα τηρηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και ήδη έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε μια τουλάχιστον εφημερίδα.

Το σενάριο έχει κάνει πρώτο θέμα η εφημερία Κόντρα, που γράφει ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισήγηση από το επικοινωνιακό του επιτελείο για διπλές εκλογές στις 9 Ιουνίου μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών και όπως σημειώνει ακόμα, στόχος των εκλογών θα είναι να σταματήσουν οι επικίνδυνοι κραδασμοί στην κυβέρνηση, η δημοσκοπική κατρακύλα της κυβέρνησης και τα ποσοστά δημοφιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αντίλογος είναι βέβαια προφανής: Μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες όταν δεν απειλεί κανείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ήταν μάλλον αυτοκτονική κίνηση, αφού πολύ πιθανώς να κέρδιζε ξανά τις εκλογές ο πρωθυπουργός αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό από αυτό του περασμένου Ιουνίου και άρα μικρότερη πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ την ίδια στιγμή θα έδειχνε αδυναμία και πανικό, συν το κόστος που θα επεφύλασσε μια τέτοια κίνηση για την οικονομία.

Συμπέρασμα: Οι διπλές εκλογές είναι μάλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας παρά πραγματικό και κάτι που συζητείται στο Μαξίμου. Μάλλον για επινόηση ορισμένων δημοσιογράφων μοιάζει. Ισως όχι τυχαίο όμως.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δείτε επίσης: Δημοκράτες: Αυτή είναι η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Loading