«Για το ΠΑΣΟΚ, το όραμα και ο αγώνας για την πολιτική αλλαγή ταυτίζονται με την Ελλάδα της περιφερειακής ανάπτυξης», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στα Άγραφα το πρωί της Παρασκευής.
Στην περιοδεία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο Αγράφων, όπου οι ελάχιστοι μαθητές αναδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως το δημογραφικό ζήτημα και η εγκατάλειψη της περιφέρειας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κόμματος.
Ο κ. Ανδρουλάκης συνέχισε την περιοδεία του στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Βίνιανη, υπογραμμίζοντας την ιστορική σημασία της περιοχής, όπου «σφραγίστηκε το έπος της εθνικής αντίστασης» και συγκροτήθηκε η πρώτη κυβέρνηση της ελεύθερης Ελλάδας. Σημείωσε ότι «στην Ευρυτανία, αλλά και σε πολλές άλλες ορεινές περιοχές της Ελλάδας, υπάρχει μια έντονη δημογραφική κρίση, που φτάνει στα όρια της κατάρρευσης», καθώς «χιλιάδες νέοι άνθρωποι επιλέγουν την εσωτερική ή την εξωτερική μετανάστευση».
«Το κόστος παραγωγής, η έλλειψη υποδομών και ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος, όπως η δημόσια υγεία και η παιδεία, δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Για εμάς, λοιπόν, χρέος είναι ένα νέο σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, που θα βελτιώσει τη ζωή όλων των Ελλήνων, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες ορεινές περιοχές», κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «το όραμα και ο αγώνας για την πολιτική αλλαγή ταυτίζονται με την Ελλάδα της περιφερειακής ανάπτυξης. Μια Ελλάδα με ελπίδα και προοπτική για όλους τους Έλληνες».
![]()
