Αντικείμενο διαφωνίας τους η διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει
Στα άκρα δείχνουν να φτάνουν οι σχέσεις Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω της διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τους δέκα πρέσβεις που ζητούν την απελευθέρωση του κρατούμενου Οσμάν Καβαλά. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μάλιστα, απείλησε τον Τούρκο Πρόεδρο με παραίτηση!
Σύμφωνα με τη τουρκική Deutsche Welle, ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, ήταν στη Νότια Κορέα όταν ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση περί«persona non grata» και ζήτησε από τον Τούρκο Πρόεδρο να μην πα΄ρει αποφάσεις μέχρι τη Δευτέρα, όταν θα επιστρέψει στην Τουρκία για να συναντηθούν.
«Εάν οι πρέσβεις χαρακτηριστούν persona non grata, θα αναγκαστώ να αφήσω το υπουργείο» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος τού απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο δεν παραθέτει την πηγή της ενημέρωσής του για το περιστατικό.
Δείτε επίσης: Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου απείλησε τον Ερντογάν με παραίτηση (vid)
- Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ: «Οι υπεύθυνοι για την τρομοκρατική επίθεση στον Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό πρέπει να λογοδοτήσουν»
- ΝΑΤΟ: Η Βρετανία δεσμεύεται για αμυντικές δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ
- Ο Τατάρ και η προδοσία από την τεχνητή νοημοσύνη: Η ανάρτηση που διαγράφηκε άμεσα
- Μαζικές ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες λόγω της επίθεσης του Ιράν
- Ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ – Ιράν
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr