ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Τσαπανίδου: Έκτακτο χαράτσι 3,5 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις – Θα φορολογήσουμε τα υπερέσοδα

Με «έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων» απαντάει η κα Τσαπανίδου στο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εξασφαλίσει χρήματα για τις κοινωνικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας για την φορολογία στο κανάλι του ΣΚΑΪ έκανε γνωστό ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει έκτακτο χαράτσι στις επιχειρήσεις, μία έκτακτη φορολόγηση 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

propoli

Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου και του Ακη Παυλόπουλου αναφορικά με τη φορολόγηση των μερισμάτων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του η κυρία Τσαπανίδου είπε «χθες μίλησε ο Αλέξης Τσιπρας και είπε για πολύ μικρή απόδοση στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν αξίζει να δοθεί συνέχεια στο θέμα των μερισμάτων».

Στη συνέχεια η κυρία Πόπη Τσαπανίδου σε ερώτηση «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις 3 κοινωνικές παρεμβάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε πως θα περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης;», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων.

Τότε παρενέβη στη συζήτηση ο εκπρόσωπος Τύπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος λέγοντας «δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ έκτακτη φορολόγηση, χαράτσι στις επιχειρήσεις», με την κυρία Τσαπανίδου να απαντά «θα φορολογήσουμε τα υπερέσοδα».

Κληθείσα, στη συνέχεια, δε, η κυρία Τσαπανίδου να ορίσει τι σημαίνει υπερέσοδα αρχικά είπε ότι «τα υπερέσοδα ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες» ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε μόνο «αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;».

Φορολόγηση των μερισμάτων

Ερωτηθείσα για το τι προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της φορολόγησης των μερισμάτων, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, αν και παραδέχθηκε ότι ο συντελεστής του 15% υπάρχει, εντούτοις είπε ότι «δεν αποτελεί προτεραιότητα».

«Για τι φορολογία μιλάτε στα μερίσματα;» ήταν η ερώτηση που έγινε στην κυρία Τσαπανίδου με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «χθες τοποθετήθηκε στη συνέντευξη στο STAR ο Αλέξης Τσίπρας και είπε οτι μιλάμε για πολύ μικρή απόδοση στον προϋπολογισμό που δεν είναι θέμα που αξίζει να συζητηθεί περαιτέρω και να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό».

«Ένα πρόγραμμα εξελίσσεται στην πράξη» συνέχισε η υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην επισήμανση ότι η αναφορά στην φορολόγηση έως και 15% των μερισμάτων υπάρχει στη σελίδα 7 του προγράμματος της Κουμουνδούρου ενώ στην ερώτηση «το αποσύρετε;» η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε ότι «ο πρόεδρος είπε χθες ότι δεν είναι προτεραιότητα να συζητηθεί κάτι τέτοιο διότι η απόδοση είναι πολύ μικρή. Δεν αποσύρεται, σας είπα ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και χθες ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε είπε ότι είναι μικρή η απόδοσή του και δεν είναι προτεραιότητα».

Δείτε επίσης: Παραστατίδης: Θα ενισχύσουμε τον ΕΝΦΙΑ – Οι έμμεσοι φόροι πρέπει να μειωθούν

Loading