(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τσαπανίδου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε το 8ωρο και νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες»

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατήργησε το 8ωρο, νομιμοποιώντας τις απλήρωτες υπερωρίες.

«Η Πρωτομαγιά είναι ταυτισμένη με τη διεκδίκηση για το 8ωρο και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κατήργησε το 8ωρο, νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, έβαλε πλάτη στην εργοδοτική ανομία. Είδαμε ακόμα και εκβιασμούς εργαζομένων παρουσία του κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

propoli

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ αναφέρει επίσης στη δήλωση της ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, επί 4 χρόνια έστελναν τους υπουργούς τους να κάνουν μηνύσεις για να βγουν παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων, όπως στον σιδηρόδρομο, που προειδοποιούσαν πριν την τραγωδία στα Τέμπη αλλά τους απαξίωναν και τους συκοφαντούσαν». Προσθέτει επιπλέον ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης «οδήγησαν στην πραγματική μείωση των μισθών όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ».

Σημειώνει, τέλος, ότι «ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μισθούς με τους οποίους οι εργαζόμενοι θα μπορούν πραγματικά να ζήσουν και όχι απλώς να επιβιώσουν, θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 21 Μαΐου» και πως «η πολιτική αλλαγή έρχεται για Δικαιοσύνη Παντού. Και στους χώρους εργασίας».

Δείτε επίσης: Παράδεισος των Κυριών: Ο Αποστόλης έρχεται αντιμέτωπος με την αλήθεια

Loading