ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI

Τσίπρας από Ηλεία: “Αν δε δώσουμε προοπτική στους νέους, δεν θα σηκώσουμε κεφάλι”

Τι ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ευρεία συζήτηση που είχε με νέους του νομού Ηλείας, για την πανδημία και όχι μόνο, στη σημερινή περιοδεία του.

«Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ευρείας συζήτησης που είχε με νέους του νομού Ηλείας, για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, στο περιθώριο της περιοδείας του.

propoli

Απαντώντας σε νέο αγρότη που εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον, τόνισε: “Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσεις να μείνεις ως αγρότης στην πατρίδα σου και να έχεις προοπτική. Αυτή είναι η μεγάλη συζήτηση για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας”.

Γενικεύοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε: «Αυτό που πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα είναι μια πολιτική που θα αφορά τους νέους ανθρώπους είτε αυτοί σπουδάζουν, είτε επιχειρούν, είτε βγαίνουν στην παραγωγή. Εκεί είναι το μέλλον της χώρας και αυτή είναι η πιο δύσκολη εξίσωση για το μέλλον. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Αν δεν δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά, στους νέους ανθρώπους, δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι”.

Ακόμα, επεσήμανε ότι κεφαλαιώδες είναι και το ζήτημα της ανεργίας και εξήγησε: “Εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος εκτόξευσης της ανεργίας μες στο 2022 ανεξαρτήτως του αν θα έχουμε θετικούς ή μη ρυθμούς ανάπτυξης και ο άλλος κίνδυνος είναι να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση, μια ραγδαία αναδιάρθρωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δηλαδή να μην αντέχουνε επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες σε όλους τους κλάδους και να αντικαθίστανται από αλυσίδες. Αυτό θα συμβεί αν δεν υπάρξει ρύθμιση του πανδημικού χρέους”.

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε την πρότασή του «για την ρύθμιση του πανδημικού χρέους, δηλαδή των χρεών που συσσωρεύτηκαν στις επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει με δανειοδοτήσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι ζωτικής σημασίας η ρύθμιση του πανδημικού χρέους, αν θα κληθούν από Σεπτέμβρη να τα επιστρέψουν τις προκαταβολές, και ταυτόχρονα να πληρώσουν φόρους, ΕΝΦΙΑ και επιταγές. Εμείς καταθέσαμε πρόταση για την ρύθμιση του πανδημικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που αφορά τους φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αντίστοιχη με αυτή που είχαμε κάνει ως κυβέρνηση. Δηλαδή γενναίο κούρεμα 40-60% και το υπόλοιπο να μπει σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου 120 και πλέον δόσεων”.

Ακόμα, έκανε αναφορά στον αντίλογο που συναντά η πρότασή του, υποστηρίζοντας: “Ακούω ότι το απορρίπτουν ως λογική. Ότι υπάρχει “ηθικός κίνδυνος”. Τι ηθικός κίνδυνος είναι; Δεν έκλεισαν από επιλογή. Κλείσανε με κυβερνητική εντολή”.

Πιο νωρίς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση – ενημέρωση και από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Πύργου. Όπως ανέφερε η πρόεδρος των εργαζομένων, το νοσοκομείο του Πύργου που είναι ο βασικός πυλώνας παροχής υπηρεσιών υγείας για 160 χιλιάδες πολίτες, βρίσκεται σε αφόρητη πίεση τον τελευταίο χρόνο λόγω κορονοϊού, καθώς όπως εξήγησε, εκτός όλων των άλλων, έχουν παραιτηθεί 15 ιατροί και το προσεχές διάστημα αποχωρούν άλλοι 5, λόγω συνταξιοδότησης.

Δείτε επίσης: ΝΔ: “Ο κ. Τσίπρας, ως περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος, υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading