Τσίπρας: Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα – Ζήτησε ξανά εκλογές

Στην εναρκτήρια ομιλία του στο Digital Economy Forum του Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση των κρίσεων που μας ταλανίζουν και αδυνατεί να εκπέμψει στοιχειώδη εμπιστοσύνη που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια περίοδο κρίσης. Εμπιστοσύνη είναι η πιο ισχυρή άμυνα για την αντιμετώπιση και της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας. Όπως γνωρίζετε, όμως, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι’ αυτό και κατά τη συζήτηση για τον προυπολογισμό ζήτησα να οδηγηθούμε στη μόνη ενδεδειγμένη δημοκρατική λύση: Τις εκλογές».

propoli

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζητά τώρα εκλογές: «ακριβώς για τον λόγο που ήταν διστακτικός να το ζητήσει το προηγούμενο διάστημα: Γιατί πρωτεύον σήμερα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνικής συνοχής. Υπήρχαν και υπάρχουν δυνατότητες για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και η κοινωνική συνοχή. Η παραμονή της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους».

Δείτε επίσης: Θεοδωρικάκος: Σαρωτικοί έλεγχοι τις γιορτές – 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους (vid)

Loading