Πυρά κατά Μητσοτάκη για την υπόθεση Ρούτσι και την στρατικοποίηση των εσωτερικών ζητημάτων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, εξέφρασε σφοδρές επικρίσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την υπόθεση του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι. Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ανήκει στο ελληνικό έθνος, και η Προεδρική Φρουρά είναι αρμόδια για τη διαχείρισή του, τόνισε ο κ. Τσουκαλάς, επισημαίνοντας ότι η στρατικοποίηση του χώρου μπροστά από τη Βουλή συνιστά θεσμική έκτροπη.
Ο πρωθυπουργός επέλεξε να ταυτιστεί με την άποψη του Γεωργιάδη και του Φλωρίδη, αλλά αυτή η στρατηγική απέτυχε. Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία πείνας του κ. Ρούτσι, επισήμανε ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την έκβαση αυτής, δεδομένου ότι και ο ίδιος προσπάθησε να παρέμβει στη δικαιοσύνη χωρίς επιτυχία.
Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μία αντίφαση μεταξύ των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού και των εξηγήσεων του κ. Σκέρτσου, υποδεικνύοντας πως η διοίκηση βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την Εξεταστική Επιτροπή και αποφεύγει την παρουσία κρίσιμων μαρτύρων, επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν από την ολιγωρία της.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, η στρατηγική της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι είναι βαθιά κοινωνικά μεροληπτική υπέρ των λίγων και επιθετική απέναντι στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Τέλος, υπογράμμισε ότι η αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για την πολιτική αλλαγή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ για να απαλλαγούν από τη Νέα Δημοκρατία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr