“Στόχος της Ελλάδας δεν είναι να φτάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα, αλλά να διατηρηθούν οι διαφορές μας, έστω και σε υψηλούς τόνους, στο επίπεδο της διπλωματίας.”
«Είμαστε έτοιμοι και πολιτικά αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση στο πεδίο με την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε ένα πολύ γενναίο εξοπλιστικό πρόγραμμα και πως αυτό έχει προβληματίσει την Τουρκία.
Παράλληλα, υπενθύμισε, δε, ότι και στο παρελθόν και στις δύο προκλήσεις στον Έβρο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αντέδρασε με τον ανάλογο τρόπο, ενώ απέδωσε τις επιθετικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και σε λόγους που αφορούν το εσωτερικό ακροατήριο της Τουρκίας.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι στόχος της Ελλάδας δεν είναι να φτάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα, αλλά να διατηρηθούν οι διαφορές μας, έστω και σε υψηλούς τόνους, στο επίπεδο της διπλωματίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Αδιανόητο – Στάθης Παναγιωτόπουλος: Δεν διέγραψε τα προφίλ του στις ιστοσελίδες πορνό – Τι έκανε
- Τσίπρας: Ο θρίαμβος Μαμντάνι σηματοδοτεί νίκη κατά της ολιγαρχίας και των πολιτικών δυναστειών
- Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε ο νέος κύκλος δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
- Εκρηκτικός μηχανισμός ανατινάζει κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι
- «Χάλκινο μετάλλιο για την Έλενα Ζαϊμίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λουτράκι»
- Μητσοτάκης σε Γκιλφόιλ: «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε ιστορικά υψηλά επίπεδα – Η χώρα μας πύλη εισόδου για LNG»
![]()
