Βασίλης Οικονόμου: Αναγκαία η αναβάθμιση της οδικής και κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία

Βασίλης Οικονόμου: Αναγκαία η αναβάθμιση της οδικής και κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία

Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού

«Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έρχεται μετά από 18 χρόνια προσαρμόζοντας τα δεδομένα με την εποχή μας. Είναι ένας κώδικας ο οποίος εξορθολογεί το κυρωτικό πλαίσιο για να γίνεται πιο κατανοητό στον μέσο οδηγό, πεζό, ποδηλάτη και κινούμενο μέσα στους χώρους των δρόμων και της πόλης» σημειώνει ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναλύοντας τις νέες ρυθμίσεις του Κώδικα.

Με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά, υπογραμμίζει επίσης ότι το Υπουργείο Μεταφορών προτείνει να αναβαθμιστεί και να γίνει βασικό μάθημα στα σχολεία η οδική και κυκλοφοριακή αγωγή.

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας επιβάλλει πιο αυστηρές ποινές για επαναλαμβανόμενες παραβάσεις και αντικοινωνικές συμπεριφορές, προκειμένου να προάγει την οδική ασφάλεια και τον σεβασμό στους κανόνες.

Η μείωση της ταχύτητας στις πόλεις είναι ένα κρίσιμο μέτρο για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς το 74% αυτών προκαλεί θανάτους ή τραυματισμούς.

Ο νέος ΚΟΚ υποστηρίζει τη μικροκινητικότητα, δημιουργώντας ασφαλείς ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους, και θέτει όρια στην κίνηση προσωπικών οχημάτων για την ασφάλεια των οδηγών.

Ο νέος Κώδικας αποβλέπει στη δίκαιη επιβολή ποινών στον οδηγό, αποφεύγοντας την ακινητοποίηση οχημάτων που εξυπηρετούν άλλα μέλη της οικογένειας.

Η γενική φιλοσοφία του νέου ΚΟΚ έγκειται στην αναβάθμιση της οδικής και κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς η οδική ασφάλεια εξαρτάται και από την εκπαίδευση, επισημαίνει ο Υφυπουργός.

Loading

Play