Βελτίωση σχέσεων με την Τουρκία: Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα

Βελτίωση σχέσεων με την Τουρκία: Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα

«Δεν θέλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή συγκρουσιακή διάθεση με την Τουρκία. Θέλουμε ήρεμα νερά στο Αιγαίο, τα οποία είναι προς όφελος και των δύο χωρών. Αλλά προφανώς η όποια βελτίωση των σχέσεων περνά μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τη σταθερή υποστήριξη των συμφερόντων της χώρας μας.»

Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, προσθέτοντας ότι «ακολουθούμε μία πολιτική που είναι υπεύθυνη, σοβαρή, μακριά από κραυγές, αλλά πάντως στηρίζει σταθερά και σθεναρά τα εθνικά συμφέροντα».

«Ερωτηθείς για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ και την απήχησή τους στην κοινωνία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε πως η καλύτερη επικοινωνία είναι η εφαρμογή των μέτρων. Όταν εφαρμοστούν, το όφελος θα είναι συγκεκριμένο και δεν θα είναι ό,τι βλέπει ο καθένας από την πλευρά του.»

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι τον Οκτώβριο θα εφαρμοστούν αυξήσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ τον Νοέμβριο θα καταβληθεί το μόνιμο επίδομα των 250 ευρώ σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα.

Για την κινητικότητα που σχετίζεται με τη δημιουργία νέων κομμάτων, τόνισε ότι πιστεύει στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία και υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρούς πυλώνες διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν να δημιουργήσει κόμμα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, όπως η προσπάθεια για τους αιώνιους φοιτητές και η ύπαρξη 175 κινητών μονάδων υγείας σε όλη τη χώρα.

Τέλος, για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε τη σημασία του θέματος, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανθρωπιά και σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου, αφήνοντας τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους.

Loading

Play