«Η επιτυχία της Ελληνικής πλευράς είναι θεαματική σε διεθνές επίπεδο» είπε ο Υπουργός Εσωτερικών
Ως «έκθετο» χαρακτήρισε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είπε αρχικά ότι «η επιτυχία της Ελληνικής πλευράς είναι θεαματική σε διεθνές επίπεδο» αφού «πάει πολύ πέρα, είναι πολύ κεντρική για την Εθνική μας κυριαρχία και την υπεράσπιση των βασικών μας δικαιωμάτων».
Η συγκεκριμένη συμφωνία σύμφωνα με τον κ. Βορίδη κάνει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα σε μια ευρωπαϊκή συζήτηση η οποία θα αφορά θέματα άμυνας που απασχολούν την Ευρώπη καθώς αναμένεται να αναδιοργανωθούν οι προτεραιότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και ίσως και του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα είναι μια αμυντική ευρωπαϊκή δύναμη στην περιοχή μαζί με τη Γαλλία. «Είναι η δεύτερη μεγάλη αμυντική ευρωπαϊκή δύναμη» κατέληξε.
Το γεγονός αυτό έχει εκθέσει τον κ. Τσίπρα στην επιλογή να μην ψηφίσει τη συμφωνία όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης.
Δείτε επίσης: Kρήτη: Nέος Σεισμός στο Αρκαλοχώρι
- Δυνατό μήνυμα Θεοδωρικάκου για τα μέτρα: η αξιοπιστία είναι το μεγαλύτερο όπλο
- «Βήμα, όχι άλμα» για την επιχειρηματικότητα λέει ο Γ. Μπρατάκος μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ
- Φωτιά στη Δροσοπηγή Αφιδνών: ισχυρές δυνάμεις και μήνυμα 112 στους κατοίκους
- Η ηφαιστειακή τέφρα «έκοψε» πτήσεις στην Ινδονησία: Έξι αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά
- ΔΕΘ: Θετικό αποτύπωμα βλέπει ο Β. Κορκίδης για τη μεσαία τάξη και τις ΜμΕ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
