Η Ελλάδα, με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη χθεσινή απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του προέδρου της Γουινέας-Μπισάου, Ουμάρου Σισόκο Εμπάλο
Επίσης, χαιρετίζει την επιστροφή της χώρας στη σταθερότητα και εκφράζει τη συνεχή υποστήριξη στον λαό και τις δημοκρατικές αρχές της Γουινέας–Μπισάου.
Ο πρόεδρος της Γουινέας–Μπισάου, Ουμάρο Σισόκο Εμπάλο, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του έχει θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε νωρίτερα. Είναι η δέκατη φορά που σημειώνεται πραξικόπημα ή απόπειρα πραξικοπήματος σε αυτή τη χώρα της Δυτικής Αφρικής, με πληθυσμό περίπου 2 εκατ. κατοίκων, αφότου απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Πορτογαλία το 1974. Μόνο ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος έχει ολοκληρώσει τη θητεία του, σύμφωνα με το τηλεγράφημα.
Δείτε επίσης: Στο Κίεβο οι ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ και Ζαν-Υβ Λε Ντριάν
- Συνελήφθησαν δύο διακινητές που μετέφεραν παράνομους μετανάστες χωρίς άδεια οδήγησης
- Κορυφαίες φάσεις της Euroleague με ελληνικό χρώμα
- Καιρός: Καταστροφικές πλημμύρες και χαλάζι στη Λαμία, ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα στη Θεσσαλία
- Η φιλοδοξία της Βραζιλίας για το Μουντιάλ συλλόγων 2029
- Συνέντευξη Άρτεμις Σπανού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Όλες για μία και μία για όλες ενάντια στην Τουρκία»