Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εγώ και ο σύντροφός μου δεχτήκαμε άγρια και κανιβαλιστική επίθεση» (vid)

Καλεσμένη στο «MEGA Καλημέρα» ήταν η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συντετριμμένη δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το ναυάγιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Όπως αποκάλυψε η ίδια, στο παρελθόν είχε αναλάβει μία υπόθεση προσφύγων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα όταν πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μαζί με την 5χρονη κόρη τους και το 40 ημερών μωράκι τους.

propoli

«Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να στοιβάζεσαι σε ένα σαπιοκάραβο για ένα καλύτερο μέλλον με τα παιδιά και τα μωρά σου», είπε.

«Είναι πολύ σημαντικό να έρχεται κανείς σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά, να καταλάβουμε ότι ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους. Η Ελλάδα έχει γνωρίσει την προσφυγιά, έχουμε και τώρα πολλούς ανθρώπους που λένε «θα μείνω ή θα φύγω από τη χώρα;», όχι με τις ίδιες συνθήκες βέβαια. Σημαντικό είναι να κρατάμε την ανθρωπιά μας και να ζητάμε από την Πολιτεία να βρει λύσεις», συμπλήρωσε.

«Δέχτηκα άγρια και προσωπική επίθεση»

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις στελεχών της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά και τις καταγγελίες που ανέφεραν αλλαγές στις λίστες του κόμματος. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε πως οι επιθέσεις είχαν στόχο να χτυπήσουν την προσωπικότητά της, ενώ η ίδια υπογράμμισε πως ανέκαθεν πορευόταν σε καθαρότητα, διαφάνεια και ευθύτητα.

«Είναι μία επίθεση που έγινε σε μένα, άγρια, προσωπική. Δέχτηκα μία επίθεση ως γυναίκα και ως γυναίκα αρχηγός κόμματος. Επιχειρήθηκε μία σύγχυση της προσωπικής μου ζωής με το κίνημά μας. Έγινε μία κανιβαλιστική επίθεση στον σύντροφό μου, Διαμαντή Καραναστάση, που είναι ο άνθρωπος που έχει σηκώσει στην πλάτη του την Πλεύση Ελευθερίας. Είναι εκείνος που στις δυσκολίες βρήκε ιδέες και δημιούργησε πρωτοβουλίες. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει τη ψυχή του εδώ και 7 χρόνια», είπε.

«Αυτή η αγριότητα, η ανθρωποφαγία που έγινε και στο δικό μου πρόσωπο και στου Διαμαντή, παραγνωρίζει ότι είμαστε άνθρωποι, έχουμε οικογένειες. Μπορεί να μην έχω παιδιά, αλλά τα παιδιά του Διαμαντή είναι σαν παιδιά μου», είπε και συμπλήρωσε πως η κόρη του συντρόφου της έγινε δέκτης των επιθετικών σχολίων που γράφονταν για τον πατέρα της και απενεργοποίησε τα social media της.

Για τον Σπύρο Μπιμπίλα τόνισε πως είναι τιμή της να μπει στην Πλεύση Ελευθερίας, καθώς έχει δώσει μεγάλους αγώνας για τους ηθοποιούς ως πρόεδρος του ΣΕΗ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε ως εμψυχωτική και παρηγορητική την αγάπη τους κόσμου, ενώ τόνισε πως η επίθεση που δέχτηκε δεν αποδυνάμωσε την Πλεύση Ελευθερίας. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως περιμένε αυτή την επίθεση, ενώ ανέφερε πως από εδώ και στο εξής θα προχωρά με αγάπη και πίστη προς του ανθρώπους. Το μήνυμά της, άλλωστε, είναι ξεκάθαρο: «Η αγάπη θα νικήσει».

Δείτε επίσης: Ναυάγιο στην Πύλο: Αυτό είναι το πλωτό φέρετρο – Το χρονικό της τραγωδίας

Loading