Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Από την Αξιολόγηση στην Παρέμβαση» διοργανώνεται διαδικτυακά το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αυτισμού, Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου.
Το Συνέδριο, που συμπίπτει στη θεσμοθετημένη Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού, προσβλέπει στην ανταλλαγή απόψεων σε ένα πολύπτυχο πρόβλημα.
Όπως επισημαίνει η Επιστημονικά Υπεύθυνη και Πρόεδρος του Συνεδρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χριστίνα Κ. Συριοπούλου – Δελλή, «το φαινόμενο του Αυτισμού, αποτελεί σημείο ανωμαλίας για μια σειρά από επιστημονικά πεδία από την ιατρική και την ψυχολογία ως την κοινωνιολογία, την τεχνολογία και την εκπαίδευση».
Η ίδια τονίζει ότι «φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει το Συνέδριο αυτό χώρο ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης εμπειρίας αλλά και ερευνητικού προβληματισμού. Προσδοκία μας είναι η ανάδειξη των σύγχρονων προβληματισμών για θέματα αυτισμού, των νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων καθώς και των προοπτικών στην αντιμετώπιση του αυτισμού».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα ΕΔΩ.
Δείτε επίσης: ΕΠΙΣΗΜΟ: Ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
- Δημόσιο αγαθό το νερό: Η προστασία του είναι ευθύνη όλων μας
- Κ. Μάλαμα: Να ανακληθεί η συγχώνευση του 1ου με το 4ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου
- Επείγουσα προειδοποίηση του ΟΗΕ για την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης
- Αναμονή για Κρίστιανσεν: Ο Παναθηναϊκός αποφασίζει μέχρι την Τετάρτη
- Συγγνώμη από τους φιλάθλους ζητά ο Βινίσιους μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας
![]()

