Ανένδοτος για πρωτάθλημα 12 ομάδων ο Γ. Βασιλειάδης

Αμετακίνητος από τη θέση του που προβλέπει πρωτάθλημα 12 ομάδων στη Superleague εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ομάδων της πρώτης κατηγορίας στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

propoli

«Δεν εκβιάζουμε, αλλά είναι κομβικός ο αριθμός των ομάδων» τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος της κυβέρνησης, ζητώντας παράλληλα από την πλευρά των παραγόντων να επιδείξουν σοβαρότητα.

Να σημειωθεί το ραντεβού και η συζήτηση διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ αποφασίστηκε να γίνει νέο ΔΣ στη Λίγκα προκειμένου να συζητηθεί και πάλι το συγκεκριμένο ζήτημα και εν’ συνεχεία να ακολουθήσει και άλλη συνάντηση με τον υφυπουργό, χωρίς ωστόσο να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στη συνέχεια ο Γ. Βασιλειάδης μπροστά τις κάμερες και τους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε ότι «το τούνελ έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και έχει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Αναλύθηκε για να είμαι ειλικρινής με έναν πρωτότυπο τρόπο η πρότασή μου, χωρίς να γίνει αποδεκτή. Καταλαβαίνω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για εμάς – και με οικονομικούς όρους – ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός.

Επαναλαμβάνω ότι δεν εκβιάζουμε, αλλά είναι το πλαίσιο στο οποίο έχει γίνει μια συγκεκριμένη πρόταση και θεσμική και οικονομική. Δεν φαίνεται πως αυτό, μπορεί να γεφυρωθεί. Τα πράγματα είναι απλά. Για εμάς ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Θέλουν να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι, αφού κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει.

Χωρίς να παραγνωρίζω τις σοβαρές αποφάσεις ως προς το θεσμικό πλαίσιο, θεωρώ πως δεν είναι βιώσιμο. Τώρα αν άλλαξε κάτι εκ μέρους των ΠΑΕ…δεν νομίζω. Δεν υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, εκτός και αν δούμε πολύ σοβαρότερες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιος, επομένως δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε.

Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένο, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση, με συγκεκριμένη χρηματοροή. Για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε παρατράγουδα του παρελθόντος. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος εθνικός σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες ποδοσφαίρου. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει ποια είναι τα πλαίσια στα οποία κουβεντιάζουμε».

“Δύσκολες οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Λίγκα”

Και πρόσθεσε λέγοντας ότι «οι αποφάσεις που οφείλει η Λίγκα να πάρει είναι δύσκολες, αλλά αντίστοιχες με τις δυσκολίες των στιγμών. Η άποψή μας, είναι πως αν και τώρα δεν παρθούν αυτές οι σοβαρές αποφάσεις, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν υπό χειρότερες συνθήκες με πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν».

“Δίνουμε μάχη να κρατήσουμε τη Football League”

Όσο για τη συνάντηση με τη Football League που προηγήθηκε χρονικά ο Γ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι «δίνουμε μάχη για να σταθεί η κατηγορία αυτή. Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα της Football League πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω και να πάνε προς τα κάτω.

Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας οικονομικές μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα».

Loading