Απίστευτα πράγματα στο Αφγανιστάν με την ομάδα ποδοσφαίρου νεανίδων να αποχωρεί από την χώρα για να γλιτώσει από τους Ταλιμπάν.
Οι Ταλιμπάν εφαρμόζοντας τον νόμο Σαρία, απαγορεύουν τις γυναίκες να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τα αθλήματα για να μην φανεί κάποιο μέρος του σώματός τους που δεν πρέπει.
Χιλιάδες γυναίκες προσπαθούν να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν, ενώ μέσα σε αυτές είναι και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νεανίδων.
Οι γυναίκες έφυγαν με προορισμό το Πακιστάν, με τον πρόεδρο της χώρας να τις καλωσορίζει μέσω ανάρτησης της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
«Καλωσορίζουμε την ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Αφγανιστάν που έφτασε στα σύνορα Torkham από το Αφγανιστάν. Οι παίκτριες είχαν στην κατοχή τους έγκυρο διαβατήριο του Αφγανιστάν, βίζα του Πακιστάν και έγιναν δεκτές από την Πακιστανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία». έγραψε ο πρόεδρος στο Twitter την Τετάρτη.
Δείτε επίσης: Πάπας Φραγκίσκος: Υπάρχουν και κάποιοι καρδινάλιοι που είναι αρνητές του κορονοϊού
- ΟΗΕ: Επισιτιστική βοήθεια σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Γάζα μετά την εκεχειρία
- Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ αναλαμβάνει τα καθήκοντά της ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα
- Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών κατά της άδικης και αντικοινωνικής απόφασης λουκέτου στα ΕΛΤΑ
- Φυλάκιση για 30χρονο που απείλησε τους γονείς του με ψαροντούφεκο
- Σημαντικά μέτρα για τη φορολογική πολιτική που προωθούν την ανάπτυξη
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
