Αιγυπτιακή Λίγκα: Απέκλεισε 6.000 οπαδούς λόγω προσβλητικών συνθημάτων

Τρεις χιλιάδες οπαδοί της Αλ Αχλί αποβλήθηκαν για δύο αγώνες επειδή φώναξαν προσβλητικά συνθήματα κατά της Ζάμαλεκ και του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή της Σικαμπάλα κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της ομάδας εναντίον της Φάρκο, ανακοίνωσε την Κυριακή (16/4) η αιγυπτιακή Λίγκα (EPL)

Παρόλο που η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Αλ Αχλί δεν έπαιζε με τη Ζάμαλεκ την Παρασκευή (14/4), οι τρεις χιλιάδες οπαδοί της που ήταν παρόντες (το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για κάθε ομάδα) εξέφρασαν το θυμό τους προς τον μέσο Σικαμπάλα συνεχίζοντας μια μακροχρόνια ιστορία διαμάχης.

propoli

Στην Αλ Αχλί επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 20.000 αιγυπτιακών λιρών (650 δολάρια) για το περιστατικό. Η EPL ανέστειλε επίσης 2.021 οπαδούς της Ισμαΐλι και 874 οπαδούς της Ίτιχαντ επειδή φώναζαν ύβρεις κατά τη διάρκεια των αγώνων τους με την ENPPI και τη Σμούχα αντίστοιχα, την Παρασκευή.

«Εάν οι προσβολές επαναληφθούν, στους οπαδούς θα απαγορευθεί να παρακολουθούν αγώνες πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της σεζόν», ανέφερε σήμερα η EPL σε ανακοίνωσή της.

Η Αίγυπτος επιτρέπει έως και 6.000 φιλάθλους να παρακολουθήσουν οποιονδήποτε εγχώριο αγώνα ποδοσφαίρου, με ανώτατο όριο τους 3.000 οπαδούς κάθε ομάδας, μετά την τραγωδία στο γήπεδο Πορτ Σάιντ το 2012, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70 οπαδοί της Αλ Αχλί και αρκετές εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Η μόνη εξαίρεση είναι για διεθνείς αγώνες της Εθνικής ομάδας ή συναντήσεις που διοργανώνονται από την Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF).

Το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων στη χώρα απαιτεί από τους οπαδούς να παρέχουν στοιχεία ταυτότητας κατά την αγορά εισιτηρίων, γεγονός που διευκολύνει τις αρχές να εντοπίσουν τους παρευρισκόμενους και, εάν απαιτείται, να τους αναστείλουν.

Aliri

«Το όνειρο του πρωταθλήματος είναι να έχει οπαδούς σε όλη τη χωρητικότητα των γηπέδων και κάναμε μεγάλες προσπάθειες για να αυξήσουμε τον αριθμό των φιλάθλων. Δεν θέλουμε κανείς να χαλάσει αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε ο πρόεδρος της EPL, Αχμέντ Ντιάμπ.

«Τιμωρούμε μόνο τους παραβάτες κι αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες και η τιμωρία δεν είναι συλλογική», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Σουδάν: Οι παραστρατιωτικές δυνάμεις RSF ελέγχουν το προεδρικό μέγαρο

Loading