Αλέγκρι: Ο στόχος είναι να επιστρέψει η Μίλαν στο Champions League

Αλέγκρι: Ο στόχος είναι να επιστρέψει η Μίλαν στο Champions League

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρουσίασε την επιστροφή της Μίλαν στο Champions League ως τον πρώτο του στόχο, κατά την επίσημη παρουσίασή του ως νέος προπονητής των «ροσονέρι». Ο έμπειρος τεχνικός επιβεβαίωσε ταυτόχρονα την αποχώρηση του Τεό Ερναντέζ για την Αλ Χιλάλ, ενώ ανέφερε ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Λούκα Μόντριτς, θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία τον Αύγουστο, καθώς συμμετέχει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

«Ο πρώτος στόχος είναι η Μίλαν, ένας σύλλογος παγκοσμίων διαστάσεων, να ξαναπαίξει στο Champions League. Θα πετύχουμε αυτό το στόχο μόνο με σκληρή δουλειά σε καθημερινή βάση από όλους, ξεκινώντας από εμένα», τόνισε ο Αλέγκρι. Ο νέος προπονητής σημείωσε ότι χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από όλη την ομάδα, από τον πρόεδρο μέχρι τον αποθηκάριο, ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Η Μίλαν έρχεται από μία απογοητευτική χρονιά, στην οποία κατέκτησε την όγδοη θέση στο καμπιονάτο. Ωστόσο, ο Αλέγκρι πιστεύει ότι η ομάδα «δεν έχει ανάγκη από μία επανάσταση. Πρέπει απλά να δουλέψουμε με τάξη και υπευθυνότητα». Υπογράμμισε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες στους πρώτους έξι μήνες της σεζόν, ώστε να φτάσουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις τον Μάρτιο, και μόνο τότε θα είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις πιθανότητές τους.

«Θα έρθει τον Αύγουστο, είναι ένας εξαιρετικός και σημαντικός παίκτης, δεν χρειάζεται συστάσεις», δήλωσε ο Αλέγκρι για τον 39χρονο Λούκα Μόντριτς, ενώ επεσήμανε ότι ο Γάλλος τερματοφύλακας, Μάικ Μενιάν, ο οποίος βρισκόταν κοντά σε μεταγραφή στην Τσέλσι, όχι μόνο θα παραμείνει στη Μίλαν αλλά θα είναι και αρχηγός της ομάδας.

Loading

Play