Αλφόνσο Ντέιβις: Σημαντική ενίσχυση για τον Καναδά στο Μουντιάλ

Αλφόνσο Ντέιβις: Σημαντική ενίσχυση για τον Καναδά στο Μουντιάλ

Ο Αλφόνσο Ντέιβις επιστρέφει στην εθνική ομάδα του Καναδά για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προσφέροντας πολύτιμη ενίσχυση. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος είχε υποστεί τραυματισμό, συμπεριλήφθηκε στην 26μελή αποστολή για το τουρνουά. Ο Ντέιβις είχε τραυματιστεί στον ιγνυακό τένοντα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο, όπως δήλωσε ο προπονητής της εθνικής Καναδά, Τζέσι Μαρς, θα ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα στο Έντμοντον, καθώς του δόθηκε χρόνος για να αναρρώσει.

Στην αποστολή του Καναδά περιλαμβάνονται και άλλα γνωστά ονόματα, όπως ο Τζόναθαν Ντέιβιντ της Γιουβέντους. Ο Μαρς αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επιλογή του βασικού τερματοφύλακα, καθώς δήλωσε ότι «βασανίζεται» ανάμεσα στον Μαξίμ Κρεπό της Ορλάντο Σίτι και τον Ντέιν Σεντ Κλερ της Ίντερ Μαϊάμι. Οι δύο γκολκίπερ, φίλοι μεταξύ τους, αστειεύτηκαν για την επιλογή τους, προτείνοντας να παίξουν πέτρα-ψαλίδι-χαρτί για να αποφασίσουν ποιος θα ξεκινήσει βασικός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τζούνιορ Χόιλετ, ο οποίος είχε συμμετάσχει στο Μουντιάλ του 2022, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τη φετινή διοργάνωση. Ο Μαρς, γνωστός για την προτίμησή του στην ταχύτητα, φαίνεται να επιλέγει νεότερους παίκτες.

Ο Καναδάς θα συνδιοργανώσει την τελική φάση του Μουντιάλ από 11 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Οι «κόκκινοι» θα συμμετάσχουν στον 2ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο Τορόντο (12/6), το Κατάρ στο Βανκούβερ (18/6) και την Ελβετία στο Βανκούβερ (24/6). Πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, ο Καναδάς θα δώσει δύο φιλικά προετοιμασίας, με το Ουζμπεκιστάν την 1η Ιουνίου στο Έντμοντον και με την Ιρλανδία στις 5 Ιουνίου στο Μόντρεαλ.

Loading

Play