Αλκαράθ και Σαμπαλένκα προχωρούν με επιτυχία στο Ρολάν Γκαρός

Αλκαράθ και Σαμπαλένκα προχωρούν με επιτυχία στο Ρολάν Γκαρός

Οι κάτοχοι του τίτλου, Κάρλος Αλκαράθ (Νο 3 στον κόσμο) και Ιγκα Σβιάτεκ (Νο 5), προκρίθηκαν με σχετική δυσκολία στους «16» του Ρολάν Γκαρός, ενώ η Λευκορωσίδα επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Αρίνα Σαμπαλένκα, και η Ιταλίδα, Τζασμίν Παολίνι (Νο 4), είχαν πιο εύκολο έργο.

Αντιμετωπίζοντας τον Βόσνιο, Νταμίρ Τζουμούρ (Νο 69), ο νεαρός Ισπανός πήρε εύκολα τα πρώτα δύο σετ, αλλά στη συνέχεια έκανε μια σειρά από αβίαστα λάθη και έχασε ένα σετ, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στον δεύτερο γύρο εναντίον του Ούγγρου Φαμπιάν Μαροζάν. Έχοντας κάνει break νωρίς και δυσκολευόμενος στο τέταρτο σετ, ο Αλκαράθ κατάφερε τα απαραίτητα breaks στο σερβίς του αντιπάλου του με 5-4 για να επικρατήσει με 6-1, 6-3, 4-6, 6-4.

Επόμενος αντίπαλος του 22χρονου Ισπανού θα είναι ο Αμερικανός, Μπεν Σέλτον (Νο 13), ο οποίος απέκλεισε τον Ιταλό, Ματέο Τζιγκάντε (Νο 167).

Παράλληλα, η Σαμπαλένκα χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 19 λεπτά για να αποκλείσει τη Σέρβα, Ολγκα Ντανίλοβιτς (Νο 34) με 6-2, 6-3. Τρεις φορές νικήτρια Grand Slam (Australian Open 2023 και 2024, US Open 2024), η 27χρονη Λευκορωσίδα, η οποία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα ημιτελικά του Roland Garros, σχολίασε μετά το ματς: «Σήμερα κάνει ζέστη, η μπάλα κινείται πιο γρήγορα, οι αναπηδήσεις είναι υψηλότερες. Πρέπει να προσαρμόσεις το παιχνίδι σου. Σωματικά, είναι πιο απαιτητικό».

Στον επόμενο γύρο, η Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την 23χρονη Αμερικανίδα, Αμάντα Ανισίμοβα (Νο 16).

Τέλος, η Σβιάτεκ επικράτησε με 6-2, 7-5 της Ρουμάνας, Ζακλίν Κριστιάν (Νο 64), και θα παίξει στην επόμενη φάση με την Ελενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν (Νο 11).

Loading

Play