Αναστασάκης: «θέλω σταθερά βολές πάνω από τα 77.00μ»

Ο Μιχάλης Αναστασάκης ταλαιπωρήθηκε το 2020 από τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τη χειμερινή προπόνηση. Για τη νέα σεζόν, όμως, ο 26χρονος σφυροβόλος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία του και ευελπιστεί σε μια ομαλή αγωνιστική δράση το 2021.

propoli

«Όταν ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα, ήταν η περίοδος που είχα ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό μου. Είχα χάσει ήδη μεγάλο μέρος της προπόνησής μου, λόγω του τραυματισμού, κι έπειτα δεν κατάφερα να αναπληρώσω όσα θα ήθελα, λόγω των κλειστών σταδίων. Παρόλα αυτά το καλοκαίρι κατάφερα να κάνω κάποιες καλές βολές, έστω κι αν τα μέτρα που πέτυχα δεν ήταν αυτά που θα ήθελα.
Θεωρώ πως πλέον πρέπει να κυνηγώ σταθερά βολές πάνω από τα 77.00μ, αυτές είναι οι επιδόσεις που έχω στο μυαλό μου» είπε ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου και τόνισε για την προετοιμασία της εφετινής σεζόν:
«Είμαστε ακόμη στην αρχή. Κάνουμε παράλληλα κάποιες αλλαγές στην τεχνική κι αυτό έχει κάποια δυσκολία. Έχουμε μπροστά χρόνο να αφομοιώσουμε τις αλλαγές, αφού, αν όλα πάνε καλά, ο πρώτος μας αγώνας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων».

Μπορεί ο Αναστασάκης να μην έχει πετύχει όριο (77.50μ) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο βρίσκεται στην 18η θέση της ολυμπιακής κατάταξης (32 αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής), γεγονός που του επιτρέπει να σκέφτεται ήδη τη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

«Είμαι ψηλά στο ράνκινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο θέλω να πετύχω και το όριο, δεν θα μου αρκεί να διεκδικήσω θέση μόνο με την κατάταξη» είπε.

Ο Αναστασάκης αποφάσισε την φετινή χρονιά να συνδυάσει την προπόνηση με τη σχολή του. «Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και με τη σχολή μου. Το καλό είναι πως, λόγω της πανδημίας, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά κι έτσι δεν χάνω χρόνο με τις μετακινήσεις».

Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 77.72μ, ενώ το 2020 είχε καλύτερη βολή στα 75.85μ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας.

 

Χρ. Μουρδουκούτας

 

 

©Πηγή: amna.gr

Loading