Αναβολή της πρεμιέρας στους αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας

Αναβολή της πρεμιέρας στους αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας

Η World Aquatics ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα 10χλμ. γυναικών, που θα άνοιγε την αυλαία των αγωνισμάτων της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα του 22ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Η τελευταία επιθεώρηση στον αγωνιστικό στίβο του νησιού Σεντόσα αποκάλυψε κακή ποιότητα νερού, που δεν πληροί τις απαιτήσεις της διεθνούς ομοσπονδίας, γεγονός που ώθησε στην απόφαση αυτή. Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σιγκαπούρης, εστιάζοντας στην ασφάλεια των αθλητριών. Δηλώθηκε επίσης ότι οι έλεγχοι στις προηγούμενες ημέρες είχαν δείξει ότι το νερό ήταν κατάλληλο και εντός των προδιαγραφών της World Aquatics.

Οι διοργανωτές, με την προσδοκία ότι το πρόβλημα θα αποδειχθεί προσωρινό, ανακοίνωσαν τη μετάθεση των 10χλμ. γυναικών για την Τετάρτη 16/7 στις 05:15 π.μ. (ώρα Ελλάδας). Τα 10χλμ. ανδρών θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα, μισή ώρα νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο (02:30 αντί για 03:00). Το υπόλοιπο πρόγραμμα παραμένει προς το παρόν αναλλοίωτο.

Υπενθυμίζεται ότι στα 10χλμ. γυναικών θα μετάσχει η Γεωργία Μακρή, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα συμμετάσχει ο Αλκης Κυνηγάκης.

Loading

Play