Ο Άγγελος Μαντζουράνης διατήρησε την ελληνική παράδοση στη σφυροβολία, κατακτώντας το πρωτάθλημα NCAA το πρωί στο Γιουτζίν του Όρεγκον. Ο 22χρονος φοιτητής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, με ρίψη 75.78 μέτρων, έγινε ο νέος πρωταθλητής, διαδεχόμενος τον Κώστα Ζάλτο και συμπληρώνοντας το πλήρες σετ μεταλλίων του, καθώς είχε καταλάβει την τρίτη θέση το 2024 και τη δεύτερη πέρυσι.
Η διαδρομή του στον τελικό ήταν γεμάτη προκλήσεις, καθώς ξεκίνησε με άκυρη ρίψη και ακολούθησε με 68.63 μέτρα, που δεν ήταν αρκετά για να τον κρατήσει στην πρώτη εννιάδα. Στην τρίτη του προσπάθεια, ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 74.04 μέτρα, και στη συνέχεια, απελευθερωμένος από την πίεση, ρίχνει 75.31 μέτρα και τελικά 75.78 μέτρα, εξασφαλίζοντας τη νίκη του, παρά την πίεση από τον Τέξας Τάνερ που έφτασε στα 75.45 μέτρα.
Αυτή η νίκη αποτελεί την τέταρτη ελληνική επιτυχία στη σφυροβολία του NCAA, μετά τους Σπύρο Ζουλιέν και Κώστα Ζάλτο, και το 13ο μετάλλιο στη διοργάνωση από πέντε διαφορετικούς αθλητές. Ο Νίκος Πολυχρονίου από τη Βιρτζίνια κατέλαβε την 10η θέση με 69.48 μέτρα, ενώ ο Παύλος Τζαμτζής από τη Μινεσότα ήταν 21ος με 64.19 μέτρα στην πρώτη του συμμετοχή στα τελικά.
Στο μεταξύ, ο Γιώργος Φρανκς από το Μαϊάμι, στην τρίτη ημιτελική σειρά των 400 μ., τερμάτισε πέμπτος με 45.66 και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Τη σκυτάλη για την ελληνική αποστολή αναλαμβάνει η Ηλιάνα Τριανταφύλλου στο επί κοντώ.
Σημαντική στιγμή ήταν και η επίδοση του Τζα’ Κόμπι Θαρπ από το Όμπερν, ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του Έρις Μέριτ στα 110 μ. με εμπόδια, με χρόνο 12.75.
![]()

