Ανησυχία για τη διεξαγωγή του Finalissima – Καθησυχαστική δήλωση από το Κατάρ

Ανησυχία για τη διεξαγωγή του Finalissima – Καθησυχαστική δήλωση από το Κατάρ

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, εφόσον συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες – όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών – είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τη διεξαγωγή του Finalissima. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Λουσαΐλ του Κατάρ στις 27 Μαρτίου, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ισπανία.

Μαρτυρίες από τη Ντόχα κάνουν λόγο για πυραύλους πάνω από το στάδιο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το παιχνίδι. Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το αν ο πόλεμος που ξέσπασε μετά την επίθεση των ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν μπορεί να επηρεάσει και την… τύχη του αγώνα που θα δώσουν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο Λιονέλ Μέσι κι ο Λαμίν Γιαμάλ.

Σύμφωνα με αναφορές και μαρτυρίες ξένων κατοίκων στη Ντόχα, πύραυλοι εθεάθησαν να πετούν πάνω από την περιοχή του Σταδίου Λουσαΐλ, όπου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για αλλαγή της ημερομηνίας ή του τόπου διεξαγωγής της αναμέτρησης, με το Κατάρ να… βγάζει προς τα έξω ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πώς τα γεγονότα θα επηρεάσουν άμεσα την διεξαγωγή του τελικού.

Η κυβέρνηση του Κατάρ εξέδωσε ανακοίνωση για να καθησυχάσει τους πολίτες και τους ξένους που βρίσκονται στη χώρα, κλείνοντας ταυτόχρονα τον εναέριο χώρο.

Το Κατάρ, όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θεωρείται σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο με το Ιράν. Ο χρόνος θα δείξει αν ο αγώνας μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή και του πρωταθλητή Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Loading

Play