Ανησυχία της UEFA για την διεξαγωγή της «Finalissima» στο Κατάρ

Ανησυχία της UEFA για την διεξαγωγή της «Finalissima» στο Κατάρ

Η UEFA εξέδωσε δήλωση εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σχετικά και με τη διεξαγωγή του αγώνα «Finalissima» μεταξύ της Ισπανίας και της Αργεντινής, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου στο στάδιο Lusail.
«Όσον αφορά την «Finalissima», η UEFA παρακολουθεί και αξιολογεί προσεκτικά όλες τις εξελίξεις στην κατάσταση σε συνεργασία με την CONMEBOL και την οικεία οργανωτική επιτροπή», αναφέρει η UEFA.

Ήδη ξεκίνησαν συνομιλίες σήμερα (2/3) μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών για να καθοριστεί ποιες αποφάσεις θα ληφθούν. Προς το παρόν, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «AS», ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Κατάρ, καθώς η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ τον διοργανώνει και όχι η ομοσπονδία της χώρας, η οποία έχει αναστείλει όλες τις διοργανώσεις και τους αγώνες της.

Πάντως εξετάζονται εναλλακτικές εγκαταστάσεις σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχιστεί.
Η UEFA, η CONMEBOL, η RFEF (ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) και η AFA (ποδοσφαιρική ομοσπονδία Αργεντινής) θα στείλουν τους εκπροσώπους τους – στην προκειμένη περίπτωση, μόνο εάν είναι απολύτως ασφαλές.

Loading

Play