Αποχαιρετά το ποδόσφαιρο ο Ντιμίτρι Παγιέ

Αποχαιρετά το ποδόσφαιρο ο Ντιμίτρι Παγιέ

Ο Ντιμίτρι Παγιέ, πρώην μέσος της Εθνικής Γαλλίας, ανακοίνωσε την Κυριακή (22/3) την αποχώρησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ολοκληρώνοντας μια καριέρα 21 ετών.

Ο 38χρονος, που παραμένει χωρίς ομάδα εδώ και εννέα μήνες μετά τη θητεία του στη Βάσκο ντα Γκάμα, έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συγκινητικής ζωντανής συνέντευξης στο ημίχρονο της αναμέτρησης της Ligue 1 μεταξύ της Μαρσέιγ και της Λιλ στο «Vélodrome».

Με δάκρυα στα μάτια, ο Παγιέ επιβεβαίωσε την απόφασή του στο γήπεδο όπου έζησε τις πιο επιτυχημένες στιγμές της καριέρας του σε δύο θητείες.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε στη Ναντ το 2005. Έχει αγωνιστεί 38 φορές με την Εθνική Γαλλίας, σημειώνοντας 8 γκολ, και υπήρξε βασικό μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Euro το 2016, όπου ηττήθηκε 1-0 από την Πορτογαλία στην παράταση.

«Θέλω να αφιερώσω δύο λεπτά για να ευχαριστήσω όλους όσοι μοιράστηκαν αυτά τα 20 χρόνια μαζί μου. Ήταν κάτι εξαιρετικό», δήλωσε ο Παγιέ, προσθέτοντας: «Έρχομαι από ένα νησί και το όνειρό μου ήταν να γίνω επαγγελματίας. Τα κατάφερα για 20 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο».

Παρά την έλλειψη μεγάλων τροπαίων, ο Παγιέ καθιερώθηκε ως κορυφαίος εκτελεστής στατικών φάσεων στη Μαρσέιγ και στην Premier League με τη Γουέστ Χαμ.

Loading

Play