Η εθνική Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα (30/5) την αποστολή της για το Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από 11 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Ηγέτης της ομάδας θα είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χοσάμ Χασάν δεν παρουσίασε εκπλήξεις στις επιλογές του, συμπεριλαμβάνοντας τέσσερις τερματοφύλακες και τον ανερχόμενο επιθετικό Χαμζά Αμπντέλ Καρίμ.
Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής ανήκει στην Αλ Αχλί, αλλά αγωνίζεται δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ο Ομάρ Μαρμούς της Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να ηγηθεί της γραμμής κρούσης της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ.
Το αφρικανικό συγκρότημα θα δώσει το τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας στις 6 Ιουνίου, αντιμετωπίζοντας τη Βραζιλία στο Οχάιο. Στον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Αίγυπτος θα αγωνιστεί εναντίον του Βελγίου (15 Ιουνίου στο Σιάτλ), της Νέας Ζηλανδίας (21/6 στο Βανκούβερ) και του Ιράν (26/6 στο Σιάτλ).
![]()
