Η απομάκρυνση ενός γιγαντιαίου αγάλματος του Λιονέλ Μέσι, ύψους 22 μέτρων, που έχει ανεγερθεί στην Καλκούτα της Ινδίας, είναι αναγκαία για λόγους ασφαλείας. Το άγαλμα, που τιμά την επίσκεψη του Αργεντινού σούπερ σταρ πέρυσι, παρουσιάζει προβλήματα λόγω των ανέμων, όπως δήλωσε αξιωματούχος της περιοχής (27/5).
Η αστάθεια του αγάλματος, που απεικονίζει τον Μέσι να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναγκάσει τις αρχές να το ασφαλίσουν με σχοινιά στο έδαφος. «Παρατηρήσαμε ότι το άγαλμα λικνίζεται στον άνεμο», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Την Τετάρτη, οι εργάτες έδεσαν σχοινιά στη δομή για να αποτρέψουν την πτώση του σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. «Η αφαίρεσή του είναι πιο εύκολη στα λόγια παρά στην πράξη», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει αν το άγαλμα θα μετακινηθεί σε ασφαλέστερη τοποθεσία.
Ο Μέσι είχε επισκεφθεί την Ινδία συνοδευόμενος από τους συμπαίκτες του Λουίς Σουάρες και Ροντρίγκο ντε Πολ. Το άγαλμα κατασκευάστηκε σε μόλις 27 ημέρες από μια ομάδα 45 ατόμων.
Επιπλέον, ο Μέσι έχει τιμηθεί με ένα χάλκινο άγαλμα στο Μπουένος Άιρες το 2016, ενώ ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έχει ανακοινώσει ότι εργάζονται πάνω σε ένα νέο άγαλμα στο «Καμπ Νόου».
![]()

