Με εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Κολοσσός πέρασε από την Πάτρα, νικώντας τον Προμηθέα με 98-76 στην 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών. Οι Ροδίτες όχι μόνο ανέβασαν τη θέση τους στη βαθμολογία, αλλά κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας από τους Πατρινούς στον πρώτο γύρο, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την παραμονή τους.
Τα δεκάλεπτα: 18-25, 39-51, 61-74, 76-98
Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη παρουσίασε εξαιρετική εικόνα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Επιθετικά, η απόδοσή τους ήταν εντυπωσιακή, με 75% στα δίποντα και 45% στα τρίποντα, ενώ αμυντικά πίεσαν σφοδρά, σημειώνοντας 10 κλεψίματα.
Ο Τέβιν Μακ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 30 πόντους (10/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.
Αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, βρίσκοντας ρυθμό από την περιφέρεια και κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 25-18. Στη δεύτερη περίοδο, η διαφορά αυξήθηκε, με τον Κολοσσό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +12 (51-39), χάρη σε τρίποντο του Μακ στην εκπνοή.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Κολοσσός κυριάρχησε πλήρως, φτάνοντας ακόμη και στο +21, με τον Μακ να είναι ασταμάτητος. Παρά τις προσπάθειες του Προμηθέα να μειώσει τη διαφορά, δεν κατάφεραν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι πλησίασαν μέχρι τους 11 πόντους, αλλά οι Ροδίτες αντέτειναν άμεσα με σερί, εξασφαλίζοντας μια σημαντική και εμφατική νίκη.
![]()

