Σίγουρος για την κατάκτηση του τίτλου της Euroleague από τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Εργκίν Αταμάν, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ημιτελικού με τη Φενερμπαχτσέ (23/5, 18:00 ώρα Ελλάδας) στο φάιναλ φορ της Euroleague, που φιλοξενείται στο Άμπου Ντάμπι. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το μπάσκετ της Euroleague είναι καλύτερο από αυτό του ΝΒΑ, ενώ επισήμανε ότι δεν σκέφτεται τον τελικό και την πιθανότητα ενός ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό στη μάχη για το τρόπαιο.
«Είμαι βέβαιος πως θα πάρουμε ακόμα έναν τίτλο όπως και πέρυσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος τεχνικός, στόχος που αν επιτευχθεί θα οδηγήσει τους «πράσινους» σε back to back τίτλους στη Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία τους. «Δεν με νοιάζει να κάνω ένα νέο back to back. Είμαι περήφανος για τα τρία Final Four που πήρα την τελευταία τετραετία. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας», πρόσθεσε ο Εργκίν Αταμάν, απαντώντας σε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου.
– Για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Η Euroleague στα 25 χρόνια έχει βελτιωθεί. Το μπάσκετ μας τώρα είναι πολύ καλύτερο από το ΝΒΑ, γι’ αυτό και πολλοί στην Ευρώπη δεν παρακολουθούν πια το ΝΒΑ. Όμως, το μέλλον δεν είναι δική μου δουλειά. Στοχεύω στο σήμερα».
– Για τον πιθανό ελληνικό τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό: «Δεν σκέφτομαι τον τελικό. Έχουμε δύο δύσκολους ημιτελικούς. Έχουμε παίξει τελικούς, έτσι είναι το μπάσκετ».
– Για το turning point της σεζόν που τον έπεισε πως ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει και πάλι: «Είχαμε εμπειρία από πέρυσι. Δεν μπορούμε να παίζουμε κάθε μέρα στο ίδιο επίπεδο. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Οι παίκτες αποφασίζουν, τους δίνω τις ελευθερίες και τις ευθύνες, τους εμπιστεύομαι».
– Για το αν υπάρχει πίεση για τον Ναν να γίνει ο δεύτερος παίκτης με τίτλο MVP: «Δεν σκέφτομαι την ιστορία. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου είναι έτοιμη να παλέψει, να κερδίσει και είμαι βέβαιος πως θα πάρουμε ακόμα έναν τίτλο όπως και πέρυσι».
– Για το τι χρειάζεται για να κατακτήσει τον τίτλο: «Ηρεμία».
Από την πλευρά του, ο Κέντρικ Ναν δήλωσε: «Δεν έχω πίεση ως MVP. Αφήνω τη δουλειά μου να μιλήσει. Νιώθω ότι και πέρυσι ήμουν MVP».
– Για το αν θα δούμε τον MVP σε αυτό το φάιναλ φορ: «Ναι, το πιστεύω. Είναι ομαδικό το σπορ. Έχουμε εξαιρετική ομάδα».
– Για το τι χρειάζεται για να πάρεις τον τίτλο: «Φιλοδοξία».
– Για την προετοιμασία ενός αγώνα πλέι οφ: «Είναι παρόμοια η προετοιμασία. Ο κόουτς ζήτησε πολλά από εμένα και ήταν εύκολο για εμένα αυτό».
– Για την επιλογή του να παραμείνει στην Ευρώπη: «Κέρδισα τον τίτλο και αυτό με επηρέασε στο να μείνω στον Παναθηναϊκό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ