Το αυτογκόλ του Ντομίνγκος Ντουάρτε στο 83ο λεπτό έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε πέτυχε διπλό στην έδρα της Χετάφε με 1-0, αποτέλεσμα που της επιτρέπει να πλησιάσει στους -3 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα αντιμετωπίσει αργότερα την Έλτσε.
Με τη σημερινή νίκη, οι «ροχιμπλάνκος» συμπλήρωσαν πέντε συνεχόμενες νίκες και παρέμειναν αήττητοι για 12ο σερί ματς. Η μοναδική ήττα τους στο πρωτάθλημα σημειώθηκε πριν από τρεις μήνες, στην πρεμιέρα της σεζόν, με 2-1 από την Εσπανιόλ.
Σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού πήρε η Τζιρόνα στην έδρα της Μπέτις (1-1), χάνοντας μάλιστα ευκαιρίες στο τέλος για να πάρει τη νίκη. Η ομάδα της Καταλονίας προηγήθηκε με τον Βάνατ (20′), ενώ οι Ανδαλουσιάνοι ισοφάρισαν με τον Γκόμεζ στο 75ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Αντονι για τους γηπεδούχους.
Νωρίτερα, ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ματς στο Οβιέδο μεταξύ της τοπικής Ρεάλ και της Βαγιεκάνο, με την ουραγό της βαθμολογίας να αγωνίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του β’ ημιχρόνου με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τσάιρα (53′).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 13ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της La Liga έχουν ως εξής:
Βαλένθια-Λεβάντε 1-0
Αλαβές-Θέλτα 0-1
Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-0
(4′ Λεβαντόφσκι, 45’+3, 90′ Τόρες, 48′ Φερμίν)
Οσασούνα-Σοσιεδάδ 1-3
(42′ Κατένια – 53′ Μέντες, 59′ Γκουέδες, 82′ Μπαρενετσέα)
Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα 2-1
(6′ Μορένο, 83′ Ολουβασέγι – 8′ Σάμου Κόστα)
Οβιέδο-Ράγιο Βαγεκάνο 0-0
(83′ αυτ. Ντουάρτε)
Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης 22:00
Εσπανιόλ-Σεβίλη 24/11
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)
Ρεάλ Μαδρίτης 31 -12αγ.
Μπέτις 21
Εσπανιόλ 18 -12αγ.
Σεβίλη 16 -12αγ.
Θέλτα 16
Έλτσε 15 -12αγ.
Οσασούνα 11
Λεβάντε 9
Οβιέδο 9
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
