Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε πως η απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, κατά την αναχώρηση για το Κάουνας, όπου η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις για την 29η αγωνιστική της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την ομάδα χωρίς τον σούπερ σταρ τους Σάσα Βεζένκοφ και τον βασικό σέντερ τους, Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ εκτός είναι και οι Λαρεντζάκης, Νετζήπογλου λόγω υποχρεώσεων με την εθνική ανδρών.
«Ψυχολογικά δεν είμαστε στα καλύτερά μας, χάσαμε το Κύπελλο και σίγουρα υπάρχει στενοχώρια και κατήφεια στην ομάδα μας αλλά η ζωή προχωράει και η επόμενη υποχρέωσή μας είναι πολύ απαιτητική», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.
Για τις σημαντικές απουσίες υπογράμμισε: «Μας βρίσκει με απώλειες, ο Μιλουτίνοφ και ο Βεζένκοφ δεν είναι μαζί μας. Ο Βεζένκοφ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στη μέση του και ο Μιλουτίνοφ έχει κάταγμα στο αντίχειρα. Αυτά είναι τα δεδομένα, αυτοί οι δύο είναι εκτός». Περιμένω από τους παίκτες μου να βγάλουν αντίδραση και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε.
Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε επίσης στη Ζαλγκίρις, λέγοντας: «Είναι πολύ καλή και σκληρή ομάδα, ιδίως μέσα στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε και να παίξουμε ανταγωνιστικά». Σημείωσε ότι η επιρροή μίας ήττας σε τελικό Κυπέλλου είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο ματς.
Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα χτυπήσουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος, για να προκριθούμε στα play offs και να προσπαθήσουμε να έχουμε πλεονέκτημα έδρας». Για τις γενικές του διαπιστώσεις, δήλωσε: «Η χρονιά είναι απαιτητική, αλλά ευτυχώς έχουμε καλή πορεία σε δύο διοργανώσεις, με το πλεονέκτημα εφόσον συνεχίσουμε έτσι».
![]()
