Η Μπενφίκα έχει ξεκινήσει έρευνα για την ταυτοποίηση δύο οπαδών, οι οποίοι φαίνονται σε βίντεο να προβαίνουν σε ρατσιστικές χειρονομίες κατά του Βινίσιους, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρεάλ για τα πλέι-οφ του Champions League. «Αν είναι μέλη του συλλόγου, η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει στην αποβολή τους», δήλωσε εκπρόσωπος του πορτογαλικού συλλόγου, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.
Το επίμαχο βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και αναδημοσιεύτηκε από τον παλαίμαχο Άγγλο διεθνή, Ρίο Φέρντιναντ.
Το επεισοδιακό ματς της περασμένης Τρίτης (17/2) στο «Ντα Λουζ» διακόπηκε για περίπου έντεκα λεπτά, μετά το γκολ που πέτυχε ο Βινίσιους και έκρινε την αναμέτρηση (1-0). Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ κατήγγειλε στον διαιτητή ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον Αργεντινό εξτρέμ της Μπενφίκα, Τζιανλούκα Πρεστιάνι. Η UEFA έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, ενώ ο ποδοσφαιριστής της πορτογαλικής ομάδας αρνείται τις κατηγορίες.
![]()
