O Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως αδιανόητη τη διεξαγωγή στην Αγία Πετρούπολη του τελικού του φετινού Champions League
H απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία οδήγησαν τον Τζόνσον να δηλώσει: «Νομίζω ότι είναι αδιανόητο ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά να διεξαχθεί τη Ρωσία, μετά την εισβολή της σε ένα κυρίαρχο κράτος», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της υπουργού Αθλητισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις: «Εχω σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να διοργανωθούν στη Ρωσία, όπως ο τελικός του Champions League. Θα συζητήσουμε με τις αρμόδιες αρχές. Δεν θα επιτρέψουμε στον Πρόεδρο Πούτιν να εκμεταλλευθεί γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας για να νομιμοποιήσει την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία».
Ο τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαϊου, στην Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης. Μετά τις καταγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το χθεσινό διάγγελμα του Προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, η βρετανική εφημερίδα «Daily Star» αναφέρει σήμερα ότι η UEFA μελετά το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα του τελικού, αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης και προσθέτει ότι σε μία τέτοια περίπτωση, το Λονδίνο και το Στάδιο Γουέμπλεϊ είναι η πιθανότερη εναλλακτική λύση.
Δείτε επίσης: Τζόνσον: «Το Λονδίνο πρέπει να κρατήσει σε απόθεμα κυρώσεις για τη Μόσχα»
- Νέο παραγωγικό συμβόλαιο ζητά ο Γ. Μπρατάκος ενόψει της 90ης ΔΕΘ
- ΔΕΗ Fiber: Επέκταση σε 15 νέες περιοχές στην Αττική και Θεσσαλονίκη
- Η Pragma IoT αποκτά πιστοποίηση ISO 42001 για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Δωρεάν παραχώρηση ακινήτων στον Δήμο Ιεράπετρας
- Αναθεώρηση Συντάγματος: Γ. Ρούντας καταγγέλλει τη ΝΔ για ταύτιση εθνικού και κομματικού συμφέροντος
![]()
