Η Μπουρκίνα Φάσο έκανε την ανατροπή στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και «πέταξε έξω» από τη συνέχεια της διοργάνωσης την Τυνησία.
Το γκολ του Ντανγκό Ουατάρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου έκρινε τον αγώνα στο «Όμνισπορ Ρουμντέ» της Γκαρούα (1-0), στέλνοντας την ομάδα του Κάμου Μάλο στην τετράδα του τουρνουά, όπου στις 2 Φεβρουαρίου θ΄ αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα της Κυριακής (30/01), ανάμεσα στην Σενεγάλη και στην Ισημερινή Γουϊνέα.
Ο σκόρερ του ματς αποβλήθηκε στο 83ο λεπτό με απευθείας κόκκινη, ωστόσο, στα λεπτά που απέμειναν η Τυνησία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να στείλει το ματς (τουλάχιστον) στην παράταση.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των προημιτελικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής:
Γκάμπια – Καμερούν 0-2
(50΄,57΄ Τόκο Εκαμπί)
Μπουρκίνα Φάσο – Τυνησία 1-0
(45΄+3 Ουατάρα)
Σενεγάλη – Ισημερινή Γουινέα 30/01
Αίγυπτος – Μαρόκο 30/01
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ryanair: «Όταν ακούω αεροπλάνο, αγχώνομαι και ανεβάζω πυρετό» – Συγκλονίζει ο Σέρβος επιβάτης της πτήσης από τη Θεσσαλονίκη
- Σοκαριστικός απολογισμός: 5.346 νεκροί από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα
- Νέα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν – Τραμπ: «Η σύγκρουση δεν έχει τελειώσει»
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς
- Συγκινητικές εκδηλώσεις στη Νορβηγία για την 22α Ιουλίου: Τιμούν τους 77 νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης
![]()
