Χάλκινη επιτυχία για την εθνική νέων γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Χάλκινη επιτυχία για την εθνική νέων γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Με το χάλκινο μετάλλιο επιστρέφει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας η εθνική νέων γυναικών! Η ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Ντόσκα, πάτησε γκάζι στην 3η περίοδο και επικράτησε με 10-7 της Ιταλίας στον «μικρό» τελικό στην πόλη Σαλβαδόρ.

Το ξεκίνημα ήταν μουδιασμένο για την εθνική, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1 (6.50 πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο). Ωστόσο, κατάφερε να ισοφαρίσει με τις Τριχά και Σαλταμανίκα, αλλά οι Ιταλίδες πήραν και πάλι το προβάδισμα με 4-3. Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως, οι Ελληνίδες διεθνείς «γύρισαν» τον διακόπτη και με ένα σερί 4-0 πέρασαν μπροστά με 7-4, ενώ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έκαναν «νταμπλ σκορ» (10-5).

Συνολικά έξι παίκτριες σκόραραν για την εθνική, με τέσσερις από αυτές να πετύχουν δύο γκολ έκαστη (Κρασσά, Καραμπέτσου, Κουρέτα, Σαλταμανίκα).

Η αποστολή της εθνικής επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας (18/8).

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Κωνσταντοπούλου, Κρασσά 2, Κοβάτσεβιτς, Φουράκη 1, Δρακωτού, Πιοβάν, Κλαψιανού, Κουρέτα 2, Τριχά 1, Τζωρτζακάκη, Καραμπέτσου 2, Κυριακοπούλου, Σαλταμανίκα 2, Γραικού

Για την Ιταλία σκόραραν: Ντι Μαρία 2, Ντε Μαρκ 1, Μορόνε 1, Μινούτο 1, Κασάρα 1, Πάπι 1

Loading

Play