Ο Κώστας Χαραλαμπίδης, συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη στην εθνική ανδρών, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία της ομάδας και τις φιλικές αναμετρήσεις, καθώς και για την πορεία προς το Ευρωμπάσκετ. «Σε αυτήν την Εθνική κανείς δεν περισσεύει, κάθε παιδί είναι πολύτιμο για τη δουλειά και τον ρόλο που μπορεί να έχει στην ομάδα». Αξιολόγησε τα δύο φιλικά στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι το rotation στο ματς με το Ισραήλ δεν δικαιολογεί την παρουσία της ομάδας. «Όλα αυτά μάς βοηθούν στην εξέλιξη και στο να δούμε κάποια πράγματα που μπορούν να λειτουργήσουν και να πάμε στα επόμενα φιλικά». Όπως ανέφερε, η ομάδα έχει διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με πέρυσι και όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα.
Για τους νεαρούς παίκτες που συμμετέχουν στην προετοιμασία, τόνισε: «Το βλέμμα της Εθνικής πρέπει να είναι στο μέλλον, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θυσιάζουμε χρόνο συμμετοχής σε κάποιον». Η διαδικασία αυτή έχει σκοπό να ωφελήσει την ομάδα στο μέλλον.
Αναφερόμενος στη σημασία των φιλικών αγώνων, σημείωσε: «Μπαίνοντας στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ θα πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να βρουν ρυθμό, που έρχεται μέσα από τα παιχνίδια». Η προετοιμασία και η διαχείριση της κόπωσης είναι κρίσιμη, καθώς η ομάδα πρέπει να είναι υγιής και έτοιμη για τις προκλήσεις.
Αναφορικά με την πίεση για μετάλλια, υπογράμμισε ότι «δε χρειάζεται να έχουμε την πίεση άλλων χρόνων, τίποτα δεν είναι δεδομένο». Επίσης, σημείωσε τη σημασία του ότι ο όμιλος της Ελλάδας πραγματοποιείται στην Κύπρο, κάτι που αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες και τους φιλάθλους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ