Αξιοποιημένες δηλώσεις Χρυσοχοΐδη σχετικά με τις συμπεριφορές παραγόντων στο ματς Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 91-83 στον δεύτερο τελικό της Stoiximan GBL, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1. Παρά τη θετική εξέλιξη του αγώνα, η αναμέτρηση έφερε στο προσκήνιο σοβαρές καταγγελίες από τις δύο ομάδες. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είχαμε συμπεριφορές παραγόντων που είναι αξιόποινες και αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη.
Οι διαιτητές, οι οποίοι καταγράφουν τα γεγονότα στο Φύλλο Αγώνα, περιλαμβάνουν τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Κώστα Σλούκα και Ματίας Λεσόρ. Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η ένταση και ο φανατισμός γύρω από το παιχνίδι προκαλούν ανησυχία και εξέφρασε την ανάγκη τα δικαιοδοτικά όργανα του αθλητισμού να εξετάσουν τα συμβάντα. Κανένας δεν είναι πάνω απ’ τον νόμο, πρέπει να συνέλθουν τα δικαιοδοτικά όργανα του αθλητισμού προκειμένου να αξιολογήσουν τα γεγονότα.
Αναφορικά με την αστυνομική παρουσία, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι είναι απαραίτητο η αστυνομία να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, και εξέφρασε ικανοποίηση για την ήρεμη κατάληξη ενός κρίσιμου αγώνα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για επιπλέον μέτρα προστασίας στο μέλλον.
Πηγή περιεχομένου: in.gr